Нітрати. Їх вплив на організм людини./лекція - тренінг/


23 липня в читальній залі  бібліотеки для членів «Ініціативної групи 60+» пройшла лекція - тренінг на тему «Нітрати та їх вплив на  організм людини». 

Лектор - представник благодійної організації "Побратим" психолог,  хімік - біолог Наталія  Верещагіна.

                                 

Овочі, фрукти та зелень – це важливі складові здорового харчування. Саме зараз у  розпалі  літнього їх споживання часто трапляються випадки харчового отруєння.  

У  багатьох членів нашої групи  виникли щодо цього багато запитань:

- що таке нітрати;

 - в чому їх небезпека;

- де найбільше нітратів в овочах та фруктах;

- як мінімізувати шкоду нітратів на організм людини.

Пані Наталя запропонувала всім учасникам зліпити з пластиліну свої улюблені овочі та фрукти і розповісти, які страви вони з них готують.

              

Знизити накопичення нітратів в овочах допоможе ретельна  промивка, замочування в  холодній воді, соління, маринування, квашення.

Хоча якість наших продуктів харчування залишає  бажати кращого, але користуючись не хитрими способами можна забезпечити підтримання свого здоров’я надовго.

 



















Комментарии

Популярные сообщения