Нітрати. Їх вплив на організм людини./лекція - тренінг/
23 липня в читальній залі бібліотеки для членів «Ініціативної групи 60+» пройшла лекція - тренінг на тему «Нітрати та їх вплив на організм людини».
Лектор - представник благодійної організації "Побратим" психолог, хімік - біолог Наталія Верещагіна.
Овочі, фрукти та зелень –
це важливі складові здорового харчування. Саме зараз у розпалі літнього їх споживання часто трапляються
випадки харчового отруєння.
У багатьох членів нашої
групи виникли щодо цього багато запитань:
- що таке нітрати;
- в чому їх небезпека;
- де найбільше нітратів в овочах та фруктах;
- як мінімізувати шкоду нітратів на організм людини.
Пані Наталя запропонувала всім учасникам зліпити з пластиліну свої
улюблені овочі та фрукти і розповісти, які страви вони з них готують.
Знизити накопичення нітратів в овочах допоможе ретельна промивка, замочування в холодній воді, соління, маринування, квашення.
Хоча якість наших продуктів харчування залишає
бажати кращого, але користуючись не хитрими способами можна забезпечити
підтримання свого здоров’я надовго.









Комментарии
Отправить комментарий